Blog New Head Office Location Announced for Seven Two Seven

1 year ago

Author: Seventwoseven

New Head Office Location Announced for Seven Two Seven

Office

It has been a monumental year for us here at Seven Two Seven – a year of positive change, growth and progress for the entire company. We have rebranded, launched our new website, welcomed even more specialist team members aboard and now we’re proud to announce the completion of our new state-of-the-art premises.

With limited space at our Benfleet office and increasing employee numbers, it was time to explore our options and find a building that could accommodate our expansion and proudly convey our new direction as a company. 

“After years of focusing solely on our clients and our own company’s office taking a bit of a back seat, I’m pleased to announce we now have a premises that reflects the high standards of design we are known for”

When we first found the commercial space in Canvey Island, Essex (pictured), you might wonder what made us believe an industrial unit in complete disrepair would be the ideal location for a modern design consultancy. We saw one thing that others failed to see, something that made it the perfect fit for us – huge potential.

An ability we pride ourselves on is being able to see the bigger picture – to not only visualise what’s in front of us, but to envisage what a space could become. When Director’s Stewart & Tracey More viewed the property, they knew we could create something spectacular. We wasted no time in planning a full fit-out, treating the project as we would for any external client, with meticulous planning and stringent project management from beginning to end. 

Before the work could fully progress, there were a number of issues we had to manage. We first had an asbestos and dilapidation survey completed which allowed us to fully understand and plan against risk to contractors and/or staff.

Once our team were completely satisfied these initial problems were addressed, we moved on to the 3D scan of the building, technical drawings and progressing with the fit-out and full design (complete with mezzanine). Our internal team ensured all statutory approvals were in place before any works were commenced.  

Then the hands-on work followed:   

• we overclad the existing roof with a new insulated metal profiled roof system  

• the floors were insulated, laid with DPM and screeded  

• the existing blockwork walls, in areas suffering from damp, were fully treated and rectified to allow airflow before being insulated and boarded  

• new doors, windows and security shutters were installed.  And all this was just the beginning.  

We also made a conscious effort to ensure our works were environmentally friendly throughout the project, including our use of 100% recycled materials for our acoustic baffles.     

Not only have we made the process more eco-friendly, we’ve also made the building easier to manage. By introducing the BIM process into the project, we created a detailed 3D model that allowed us to understand the assets of our new structure and for our dedicated team members to access different types of data as and when they need it. 

Our team and our clients have expressed how impressed they are with the results, and there’s nobody happier with the outcome than our Design Director, Stewart More who shared, “after years of focusing solely on our clients and our own company’s office taking a bit of a back seat, I’m pleased to announce we now have a premises that reflects the high standards of  design we are known for. I can’t wait to welcome our new and existing clients to the office”. 

The new location marks the start of a very exciting time for Seven Two Seven, with the continued success of our delivery bringing increasingly high-profile retail and commercial clients to our newly fitted front door.